Office installeren

Office installeren en activeren

Algemeen / Belangrijk vooraf:
Voor het uitvoeren van een installatie is technische kennis gewenst, dit product wordt geleverd zonder ondersteuning vanuit Microsoft. Mocht je zelf dit niet kunnen uitvoeren is het raadzaam om familie of kennissen met ervaring te vragen de installatie uit te voeren.
Eventueel kan een lokaal bedrijf jou ook hierbij helpen. Met deze handleiding proberen we een ieder door de installatie te leiden, deze handleiding is zoveel mogelijk opgesteld voor de meest voorkomende situaties, Het kan zijn dat jou situatie afwijkt van hetgeen wat is beschreven. Indien dat zo is, laat het ons weten! Dit product is voor 1 systeem en is niet overdraagbaar naar een ander systeem.

Backup maken van je gegevens
Als je Outlook gebruikt wordt meestal na installatie de instellingen vanuit een eerdere versie overgenomen. Het kan voorkomen dat dit bij jou niet goed gaat of helemaal niet gebeurd (voornamelijk bij POP3-accounts). Voor de zekerheid kan je een back-up maken van je
Outlook-accounts, zie voor meer informatie de volgende link: Een back-up maken van Outlook

Na installatie van het nieuwe pakket kan je je gegevens weer importeren, bekijk hiervoor de volgende link: Back-up importeren in outlook

Mocht bovenstaande niet werken voor jou situatie dan kan je altijd je e-mailadressen opnieuw instellen, raadpleeg hiervoor je internet/mail provider. Bestanden die je bijvoorbeeld hebt gemaakt in Word of Excel blijven behouden na het verwijderen van een Office pakket.

Eerdere versie(s) van Office verwijderen
Voordat je begint met de nieuwe installatie is het belangrijk dat alle huidige versies van Office zijn verwijderd. Hieronder vallen ook testversies of tijdelijke installaties (bijvoorbeeld een testversie van Office 365). Microsoft heeft hiervoor een programma beschikbaar die alle eerdere versies van je computer verwijderd. Uw bestanden blijven op uw computer staan. Je kan deze downloaden via de volgende link: Verwijderprogramma Office downloaden

Je kan dit ook via Microsoft downloaden (staat bij optie 2) via de volgende link (pagina wordt geopend in een nieuw venster): Microsoft: Office verwijderen van een pc

Zodra je het bestand hebt gedownload kan je het uitvoeren. Als het programma is uitgevoerd dien je de aangegeven instructies op te volgen. Na afloop kan je het beste de computer opnieuw opstarten. Nadat je computer is opgestart voer je nogmaals het programma uit om zoveel mogelijk resten van de oude programmatuur te verwijderen. Mocht je hierbij meldingen krijgen dat het niet helemaal is gelukt, dan kan je deze negeren. Hierna kan je nogmaals de computer opnieuw opstarten en ben je klaar om de nieuwe installatie uit te voeren.

Installeren en telefonisch activeren Office Professional Plus 2016 / 2019

Stap A: Download de software

Klik hieronder op de link om de software te downloaden en ga door met stap B.
Zorg er voor dat alle oude Office installaties zijn verwijderd voordat je de nieuwe software gaat installeren.

Office 2019 Pro Plus (Windows)
Office 2016 Pro Plus (Windows)

Stap B: Software installatie MS Office

Pak het gedownload bestand er bij. Start het installatieproces door er met een dubbele klik op te klikken. Na het openen van het setup bestand wordt office 2019 professional plus automatisch geïnstalleerd, hier hoeft u verder zelf niks voor te doen.

Start de installatie

Als de installatie voltooid is krijg je het volgende scherm te zien:

installatie voltooid

Klik vervolgens op ‘Sluiten’.

Je bent er bijna! Je hebt alles geïnstalleerd en bent klaar om je software te activeren. Doe dit door een willekeurige Office applicatie te openen, zoals bijvoorbeeld Word. Hier heb je de mogelijkheid om de code in te voeren.

Productcode invoeren

Voer de productcode in en ga verder met stap C.

Stap C: Telefonisch activeren MS Office

Indien je hebt gekozen voor een MS Office licentiesleutel die telefonisch dient te worden geactiveerd dan krijg je de volgende melding op je scherm te zien:

Office telefonisch activeren

Stap 1
Klik in het scherm hieronder op: Ik wil de software telefonisch activeren en klik daarna op: Volgende
Kies volgende

Stap 2
Selecteer nu uit het pull-down menu: Het land waar u woont (Nederland of België)

Kies uw land

Stap 3
U ziet nu een installatie-id in beeld, die je kunt gebruiken om het product te activeren.
installatie id voor MS Office

Stap 4
Ga voor activering van je MS Office licentiecode naar de Microsoft website via deze link. Op de website kun je de installatie-id invoeren die op beeld verschijnt, zoals je hieronder ziet:

Productactivering Office
Stap 5
Afhankelijk van het aantal nummers van de installatie-id kies voor 6 of 7 cijfers, waarna je de installatie-id ingeeft op het volgende scherm:
Productactivering Office stap 2

Stap 6
Je gaat nu naar de laatste stap, waar je aangeeft op hoeveel computers je de software hebt geactiveerd. Voer hier altijd 0 in, de software is maar op 1 computer te activeren.

Productactivering Office stap 3
Stap 7
Je ontvangt nu van Microsoft een code die je kunt invoeren in het Office programma dat je hebt geopend.
bevestings-id activeren ms office

Klik op Volgende en het product is nu geactiveerd, en je kunt gebruik gaan maken van alle Office programma’s.

Installeren en activeren Office 2016 Home en Business voor Mac
Ga naar https://setup.office.com/ en volg de instructies van Microsoft.
Hulp nodig?

Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat er zich onverhoopt problemen voordoen bij de installatie van uw Office-pakket. Wil bijvoorbeeld de activatie niet lukken? Dan bestaat de kans dat de Activering Wizard wordt geopend. Doorloop in dat geval de stappen om de activering te voltooien.

Kijk ook eens naar de Hulp-pagina’s van Microsoft:

De installatie en activering uitgelegd door Microsoft zelf
Problemen bij het installeren van Office
Problemen bij het activeren van Office

Kom je er na het lezen van bovenstaande tips and tricks tóch nog niet uit? Dan kun je altijd contact met ons opnemen. Maar je hebt ook recht op ondersteuning vanuit Microsoft zelf. Zij kunnen je vaak sneller en beter helpen met al je vragen. Klik hieronder op de link om contact op te nemen met Microsoft:

Microsoft ondersteuning

Chat openen